Gewichtsverlies

 

Het opnemen van thee in uw dieet kan u helpen een paar kilo af te vallen.

Wat betreft de soort thee die het beste is om kilo’s af te vallen, kunnen we zeggen dat  groene thee polyfenol ( een EGCG) bevat waarvan is aangetoond dat het de vetoxidatie verhoogt en thermogene (of metabolismeverhogende) eigenschappen heeft.

Witte thee bevat ook de antioxidant EGCG en kan helpen voorkomen dat nieuwe vetcellen worden gevormd.

Bovendien is een Zuid-Amerikaanse drank yerba mate thee (die cafeïne bevat), een stimulans voor het centrale zenuwstelsel en alsook vele andere nuttige plantaardige stoffen bevat. Yerba mate-thee staat bekend om de spijsvertering te vertragen, zodat je maag langer vol blijft, waardoor je over het algemeen minder kunt eten.

Als laatste kunnen we zeker Pu-erh aanraden. Deze gefermenteerde thee lijkt tot gewichtsverlies te leiden door de werking op de darmflora. Antioxidantverbindingen in de thee (polyfenolen) reageren op de bacteriën in onze darmen, waardoor twee grote reacties optreden. Ten eerste breken de bacteriën de polyfenolen af ​​in veel kleinere “polyfenolmetabolieten”, die ons lichaam veel effectiever kan opnemen dan theepolyfenolen van normale grootte. Ten tweede veranderen de polyfenolen de darmbacteriën zelf, in termen van hoeveelheden en verhoudingen. Zowel het opnieuw balanceren van darmbacteriën als de afbraak van polyfenolen in meer beschikbare vormen lijken op verschillende manieren zeer gunstig te zijn voor de menselijke gezondheid (waaronder het stimuleren van de stofwisseling, meer energieverbruik, meer calorieën verbranden).

Heb je vragen, contacteer ons op hello@eeva.be

Thee met Pu erh

[ux_products tags=”191″]

Thee met groene thee

[ux_products cat=”358″]

Thee met witte thee

[ux_products cat=”350″]

Thee met mate

[ux_products ids=”4704″]